Hoe het begon

Robert Boverhof was al op jonge leeftijd gek met paarden en daarom kocht zijn vader (Wim Boverhof) een Shetlandpony voor zijn zesde verjaardag. De familie woonde destijds in de Groninger binnenstad en Wim nam de pony mee de trap op en stalde hem op het balkon.

Wim moest natuurlijk behoorlijk lachen toen de pony ‘s morgens begon te hinniken en Robert zich rot schrok. Later die dag werd de pony met vier sterke kerels weer naar beneden getild. Toen Robert negen jaar was, werd Bambie gekocht. Bambie was drachtig zei Wim Boverhof (ja, hij had er kijk op). Bambie at veel, ze bleef dik maar er kwam geen veulen. Bambie had rare gewoontes, ze wilde alleen hard lopen als er een bus aan kwam en rende vaak met haar kop naar beneden en kont omhoog met Robert en al de sloot in. Vervolgens kwam Ronnie, een witte Welsh uit Brabant. Daar reed Robert zijn eerste wedstrijd op. Toen Robert te groot werd voor Ronnie werd Corina aangekocht. Met Corina heeft hij zelfs de L1 gehaald. Wim (Opa) Boverhof ging zelf ook rijden, dus werd er een knol met vijf benen gekocht, Leska was haar naam. Opa vond het toch niet leuk genoeg en stopte met rijden.

Vervolgens kregen we ons eerste paard Paola genaamd. Door de horecawerkzaamheden van onze familie (Paviljoen Appelbergen) was er te weinig tijd en werd de hobby stil gezet. Wel kwamen er shetlanders voor de gezelligheid. Toen Elviera en Rowena geboren werden, kregen de shetlanders een nieuw doel. Het werden troetelpony’s: kammen, knippen, er op zitten etc. Toen Elviera zes werd, mocht ze op paardrijles. Eerst bij de Onneresch, later op de Bongerd in Glimmen. Ook Rowena werd enthousiast en nam paardrijdlessen.

Elviera werd fanatieker en opa ging op zoek naar een pony. Hij belde Robert op met de mededeling dat hij twee pony’s had gekocht. Robert vroeg wat voor soort het waren en hij kreeg als antwoord: “Een lichte en een donkere”. Dit waren Dasha en Bliksem. Elviera was direct gek op Dasha en Rowena viel als een blok voor Bliksem. De meiden begonnen heel voorzichtig met rijden. Na een paar weken ging Dasha naar manege de Bongerd. Elviera ging bij de Bongerd rijden. Rowena was nog wat te jong voor Biksem dus zij deed rustig aan. Na een paar maanden werd er op de Bongerd gevraagd of Dasha ook drachtig kon zijn, wij wisten van niets, maar het bleek waar te zijn. Kort daarop beviel Dasha van veulentje Flame en ook Bliksem beviel van een veulentje, Fjorda genaamd. Dasha werd tot m1 gereden en toen verkocht. Bright boy was het paard waar Elviera haar opleiding bij het AOC in Meppel mee begon. Rowena begon op Bliksem en rijdt nu haar wedstrijden op Flame. Opa zorgde voor een stal bij zijn huis in Onnen. Helaas mocht hij de opening niet meer mee maken.

De stal heet Apple Mountain Stables en in 2014 is daar ons eerste veulentje Jentelman Bo geboren.